Loài Voi - Gã Khổng Lồ Hiền Lành _ Khám Phá Thế Giới Động Vật Hoang Dã

Nhật Ký Hoang Dã
104 người theo dõi
15 Lượt xem video·26 thg 9, 2023
On the African plains, in the forests of Southeast Asia,
far from human civilization, far from the familiar life with us.
Living in the wild, if you put your hand on the ground and feel the sound of movement approaching,
hear the sound of footsteps on the ground,
there is a high possibility that a large creature is coming to you.
A creature with a large size, rare in history.
A living legend. A majestic giant.
The largest creature in the world.
The elephant.
The elephant is a real giant.
Adult elephants can be up to 4 meters tall and weigh up to 7 tons.
Elephants are the land animals with the largest body shape on the planet today.
And in history, the largest elephant has only one ancestor that has been extinct for a long time.
That is the mammoth elephant. Before that, there was a dinosaur.
The elephant is the only surviving member of the Proboscidean elephant.
The elephant evolved from its original ancestor about 60 million years ago,
about the end of the Paleocene.
Before being divided into a separate group, the ancestors of the elephant lived in the sea.
They are mammals living underwater,
have a relationship with the sea and work today.
The modern elephant only appeared about 3-4 million years ago,
around the middle of the Paleocene.
The elephant today still has a few small signs
showing the origin of its marine life.
For example, the genitalia, the middle ear, and the kidneys are in the belly.
Today, elephants are divided into two different groups.
The African elephant and the Asian elephant.
The Asian elephant or elephant has a smaller body shape.
The ears are also smaller.
The back is flat or bulging.
The skin is smoother and there are some areas of skin that have lost color
with bulges on the head.
Meanwhile, with the African elephant, also known as the Loxolonta elephant,
it is much larger.
The ears are also larger.
The back is slanted.
The belly is slanted.
The trunk is slanted.
The skin is rough.
And the head is flat.
The African elephant is divided into two types,
the wild elephant and the Asian elephant.
The difference between these two types is not significant.
The wild elephant has a smaller body shape,
similar to the Asian elephant.
The wild elephant is straighter,
firmer,
and has a slightly pinkish color.
Each leg has more nails,
and they have round ears.
The Asian elephant is more famous.
This is a typical image of the African elephant.
Elephants live in many environments,
with diverse environments,
from the savannah,
the desert,
the meadows,
to the prairie,
the lakes,
and even the snowy mountains,
the plains,
and the vast forests.
Asian elephants often live in the grassy forest.
The African elephant likes to live in the wide grasslands
or the vast forests.
Elephants' diet is entirely plant-based,
including leaves, grass, fruits,
bark,
branches,
roots,
and fruits.
Big, healthy, and flexible elephants
help them to hunt,
pluck leaves,
and put them in their mouths.
Every day,
elephants can eat up to 140 kg of food
and drink up to 150 liters of water.
They mainly eat in the morning and in the afternoon.
In the afternoon,
when the sun shines strongly,
elephants rest under the shade
or lie down while standing.
Elephants sleep for a long time during the night.
It's called long,
but in reality,
it only lasts for more than three hours a day.
Elephants are born with completely inorganic intestines,
while they need gastrointestinal bacteria
to break down and digest food.
This bacteria is obtained from the fact
that the elephant eats its mother's food.
Just like other giant grass eaters,
elephants grow to this size
to help them survive
with the diet of malnourished plants.
Elephants mainly move on their feet
while the upper body is awake
to increase the weight of the body
and to give the elephant more height
to make it easier to climb trees
lying high or far away.
Elephant feet grow longer and bigger
while the feet shrink and bulge.
The elephant's head develops,
and the lower jaw combines with the elephant's.
With the structure of strong,
but still very flexible and flexible muscles,
elephants can do many tasks,
including breathing, touching,
holding, licking,
washing themselves
and other animals.
Elephants can also function
like gas tanks
when they have to pass a wide area of water.
In addition, it also helps the elephant
have a good sense of smell,
leaping four times faster than a dog.
The nose also has one to two blood vessels
that work like a little finger
to help hold more accurately.
This is very important
for the survival of elephants.
Elephants cannot live long
with injured elephants,
or too short.
For this reason, elephants are
one of the largest scarecrows
in the animal world.
To help them have the strength
to resist heavy machinery is the elephant.
The thickness of the scarecrow bone,
as well as the large tusks,
not only help elephants
dig holes to find water,
find roots or cut down trees,
but also as a weapon
in confrontations in the right way.
Part of it is to defend
their position in the herd.
The elephant skin is also similar
to the thick skin of those
who live under their water.
Although the elephant skin is developed
to resist high temperatures,
not to resist the salt
in the sea.
At its thickest point,
the elephant skin can reach
2.5 cm.
The thickest point
of the elephant skin
can reach 2.5 cm.
The thickest point
of the elephant skin
can reach 2.5 cm.
The elephant skin is often gray.
However, the African elephant skin
often looks brownish
because they often take a bath
to release heat and protect them
from the scorching sun
of Africa.
After taking a bath,
they will use the elephant
to blow dust on their bodies.
Then when the dust dries,
they will use the elephant skin
to protect themselves from heat.
On the elephant ears,
there are a lot of small blood cells
called membranes.
The ears are the thinnest part
of the elephant body.
This makes it easier
for the body heat to be released
into the environment.
The ability to release heat
is increasingly enhanced
when the elephant
spreads its ears.
The elephant skin
is often red or reddish
around the head or back.
But later, when they grow up,
this hair gradually disappears.
Nevertheless, the hair
still remains in some areas
such as the tailbone,
chin, genitals,
around the ears and eyes
to protect the soft,
easily damaged hair
from the parasites
and dust.
The two front legs
of the elephant
can hold 60% of its body weight.
Unlike other four-legged animals,
because of its enormous weight,
the elephant only has two modes of movement.
Walking and walking
a little faster,
which can be considered running.
Thanks to the elastic band
formed from the fat of the feet,
when the elephant runs,
there will be a jumping phenomenon
that helps them easily reach
the top of the mountain.
While looking at it,
we feel like they are running
with two front legs,
as well as creating relatively little movement.
Elephants are also very good swimmers.
Scientists have recorded cases
where elephants swam for six hours
without touching the ground
or the bottom of the sea.
The elephant's brain is relatively small
in size and body shape.
However, the size of the elephant's brain
is also four times that of a human brain.
The elephant's brain is considered
a place to receive tasks,
analyze data,
from the organs to the head.
Similarly, the elephant's heart
may have a volume of up to 20 kg,
but only beats 30 beats per minute.
Elephants live in a so-called
social cluster.
They often become large
when they move in pairs.
And when they reach a destination,
smaller groups or individuals
will be separated.
Elephants often travel a distance
of up to 19 km per day.
Some elephants can travel
more than that 10 times
because their food needs are very large.
The structure of an elephant
is based on a model system.
At the head of each elephant
is an old elephant,
followed by its offspring.
The oldest offspring will
designate the position of the head.
Many pairs of elephants
combine into a large head
Sometimes three or seven elephants
in a large herd will often
communicate with each other
to form a group.
Asian elephants often have
fewer than African elephants.
The life of an adult male elephant
is very different.
Males often live only
outside the territory of an elephant.
They also often mate,
interact with males
and other elephants.
Sometimes they are kicked out of the herd
by a wild elephant
or with other wild elephants
to form a group.
Only in contact with other elephants
when there is a baby elephant
can you recognize
the attractive quality
of the baby elephant.
Males are easily recognized
by their sharp tusks.
Males begin to be considered adults
when they are 15 to 20 years old.
During this period,
the amount of testosterone in the male elephant
This makes their reproductive ability
stronger.
In addition, their behavior
also becomes more aggressive
and aggressive.
This is also an active stage of the elephant
and often follows the season.
At this stage, you can observe
the fluid coming out of the
ocean line flowing along
the two sides of the elephant.
In addition, we will see the elephant
rise up on its own, turn over,
step on the ground
or be aggressive,
aggressive,
even with the babies.
Meanwhile, the reproductive stage
of the baby elephant does not follow the season
but follows the period
all year round.
However, mating
often only occurs at the peak of the rainy season
when the male elephant is in the reproductive stage.
At this time,
when the male first notices the baby
will start to protect the baby
from other males.
Before mating,
the male elephant is put on the back of the baby
to give birth.
After that, the mating process is quite short
and repeated
until the baby is born.
The process of reproduction in the elephant
often lasts a long time.
Each baby elephant only gives birth to one baby
and the same is twins.
The reproductive stage of the elephant
can last up to 2 years
and the distance between 2 births
can be up to 5 years.
The baby elephant is often born
at the end of the rainy season.
The newborn baby elephant
is usually about 80 cm tall
and weighs up to 120 kg
due to the long reproduction process.
The newborn baby elephant
is often quite well-developed.
They can stand up quickly
and follow the baby.
At first, the mother elephant
watched the baby very strictly,
not even allowing any other elephant
in the baby to get close to the baby
after being breastfed.
The newborn baby elephant
is often the focus of all seven elephants.
The adult elephant
and other elephants
often go around using elephants to touch
and scratch the newborn baby elephant
to create a bond
between the members of the same family.
Meanwhile, the male elephants
often do not contact their children.
In some of the seven elephants,
we often observe the phenomenon
that the adult elephants
are responsible for taking care of the baby elephant.
The young elephants
often breastfeed the baby elephant
and take care of them
until the baby elephant is about
3-6 months old,
then start breastfeeding.
However, the baby elephant
is still occasionally breastfed
to ensure a healthy growth
until it is 2 years old.
The baby elephants are often very aggressive
or playful.
The baby elephants will run after each other
and often play with each other.
The adult elephants will remind the baby elephant
to use a gentle push
to take a stone or a light blow.
Touching the tail of the baby elephant
in a seductive way
will stimulate the baby elephant.
The main way to communicate
between the elephant bodies
is by touching.
Regardless of the age,
when the elephants meet,
they will shake or roll their elephants.
In addition, they will touch the mouth,
tongue, and genitals.
Through this,
they will collect chemical information
to show the health of the baby elephant.
Another way to communicate
is through the roar of the baby elephant.
It comes from the throat,
sometimes changed when passing by the elephant.
The roar of the elephant
sounds like the sound of a trumpet
when the elephant is agitated or in pain.
If you want to communicate
over a long distance,
the elephant will use a sound wave.
The call is made with a frequency
ranging from 14 to 35 Hz.
The elephant can still hear
10 km away
because the elephant's hearing
can handle frequencies up to 1 Hz.
Another way to communicate
is by shaking.
The elephant will lower its feet
to the ground in a rhythm.
The side of the body
will be slightly tilted forward,
using the weight of the body
down the front foot,
and the shoulder up the middle arm
through the truncheons.
Similar to the sound wave
observed in the elephant
with teeth and mouth.
Elephants are quite smart.
They are able to recognize
their image in the mirror,
a feature only found
in some species of elephants and fish.
With its flexible body,
elephants can also use tools,
such as using branches
to break the nose.
Elephants also have quite a
remarkable memory.
They are able to remember
the terrain on a large area
they pass through during their trips.
Elephants are relatively old,
usually up to 6-70 years old.
The oldest elephant
was recorded to have died
at the age of 86.
With its enormous size,
elephants have a great impact
on the habitat where they live.
Elephants can break trees,
turn grass into grass
in just a few hours.
The water lakes
often attract many animals.
Thanks to the fact that elephants
often have to eat
and have a long way to go,
they become ideal carriers
for plants.
Many plants lie in the elephant's
intestines, moving along the long road.
Many small animals also follow
the elephant's path,
such as dogs and other animals.
The same goes for elephants.
Elephants eat food
that has not yet been digested by elephants.
When elephants grow up,
they are not afraid of being
attacked by other animals
because of their ugly body
that overwhelms all enemies.
But the lost babies
will easily become the target
of attacks by predators
such as lions, foxes,
African dogs and Asian tigers.
However, the biggest threat
to elephants is humans.
African elephants
are listed as vulnerable species,
while Asian elephants
are seriously threatened.
The number of elephants
has decreased by half
in the past 60 years
due to the harsh environment
caused by deforestation
and illegal hunting.
Meat, skin, and especially
elephant tusks
are the targets of predators.
Elephants' tusks are white,
often seen as a special material
used to make piano keys,
piano keys,
